Drugpunt Leie & Schelde

Welkom op de regionale pagina's van Drugpunt Leie en Schelde. Onze regio werkt voor de gemeenten Deinze, Zulte, Nazareth, De Pinte en Sint-Martens-Latem sinds 2003.

 

Nieuws van Leie & Schelde

 • Tournée Minérale

  Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

  De Druglijn en Stichting tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne 'Tournée Minérale'. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2018 alcohol een maand lang af te zweren.

  Deelnemers drinken nog steeds minder alcohol

 • Tournée Minérale: Al 50.000 Belgen drinken in februari geen alcohol!

  Eind november lanceerden VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de campagne ‘Tournée Minérale’. Het concept is eenvoudig: wie meedoet, drinkt in februari 2017 een maand lang geen alcohol. De organisatoren rekenden er vooraf al op dat dit zou aanslaan: heel wat mensen deden de afgelopen jaren spontaan een alcoholvrije maand, en met Tournée Minérale werd dit voor het eerst op grote schaal georganiseerd.

 • 10 november Drugscongres: Alcohol en Nieuwe Psychoactieve Stoffen @drugscongres.be

 • Jeugdraad en stad ondersteunen Deinse jeugdverenigingen met fuifkoffer

  DEINZE – Deinse jeugdverenigingen die een fuif willen organiseren kunnen vanaf vandaag dankzij de jeugdraad en het stadsbestuur beschikken over een fuifkoffer vol handige hulpmiddelen en checklists. De jeugdraad biedt de fuifkoffer gratis aan. Reserveren kan bij de stedelijke jeugddienst.
 • DRUGSCONGRES - "Alcohol en NPS: Irrelevantie van het beleidsmatig verschil tussen legale en illegale drugs bewezen?"