Maak jezelf geen blaasjes wijs

Ga op restaurant in Aalter of Knesselare tussen 4/12/2015 en 25/01/2016 en ontvang jouw gratis alcoholtester.
Meer info op www.maakjezelfgeenblaasjeswijs.be

Wie op restaurant gaat in Aalter en Knesselare krijgt, tijdens de BOB- campagne, een gratis alcoholtester aangeboden. Met deze tester kan men zelf nakijken of men te veel gedronken heeft om nog met de wagen te rijden. De alcoholtesters zijn eenvoudig te gebruiken en geven een goede indicatie. Tevens dragen zij het internationaal goedgekeurd FN- keurmerk waardoor zij ook tegemoet komen aan de recente Franse wetgeving die stelt dat iedereen die in Frankrijk met de wagen rijdt zo een tester in de wagen moet hebben.

“Maak jezelf geen blaasjes wijs…” stelt twee perspectieven centraal:

Enerzijds is er het veiligheidsperspectief waarmee we de restaurantbezoekers willen sensibiliseren rond de problematiek van alcohol in het verkeer. Het gebruik van alcohol in het verkeer beogen we te ontraden door mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en door hen een beter inzicht te verschaffen in het effect van het alcoholgebruik.

Anderzijds is er het gezondheidsperspectief dat verantwoord gebruik van alcohol vooropstelt. De actie wil de restaurantbezoeker dus ook laten stil staan bij de gevolgen van alcoholgebruik op hun gezondheid. Om hieraan te beantwoorden worden enkele tips voor veilig en gezond feesten verspreid.

Er is in deze campagne ook aandacht voor het meten van het uiteindelijke effect van de actie op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit gebeurt, net als vorig jaar, door de bevraging van chauffeurs tijdens enkele BOB- controles en door het verspreiden van evaluatieformulieren.

 

Foutmelding

Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (regel 1369 van /home2/webspotb/public_html/domains/drugpunt/includes/bootstrap.inc).