Maak jezelf geen blaasjes wijs

Wie tussen 15 december 2017 en 15 januari 2018 op restaurant gaat in Aalter en Knesselare krijgt een gratis alcoholtester aangeboden. Met deze tester kan men zelf nakijken of men te veel gedronken heeft om nog met de wagen te rijden. De alcoholtesters zijn eenvoudig te gebruiken en geven een goede indicatie.

“Maak jezelf geen blaasjes wijs…” stelt twee perspectieven centraal:

Enerzijds is er het veiligheidsperspectief waarmee we de restaurantbezoekers willen sensibiliseren rond de problematiek van alcohol in het verkeer. Het gebruik van alcohol in het verkeer beogen we te ontraden door mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en door hen een beter inzicht te verschaffen in het effect van het alcoholgebruik.

Anderzijds is er het gezondheidsperspectief dat verantwoord gebruik van alcohol vooropstelt. De actie wil de restaurantbezoeker dus ook laten stil staan bij de gevolgen van alcoholgebruik op hun gezondheid. Om hieraan te beantwoorden worden enkele tips voor veilig en gezond feesten verspreid.

Bovendien kan je in alle deelnemende restaurants genieten van een lekkere alcoholvrije aperitief en/of cocktail. Laat je verrassen door nieuwe smaken en vraag er naar!

Er is in deze campagne ook aandacht voor het meten van het uiteindelijke effect van de actie op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit gebeurt, net als vorig jaar, door de bevraging van chauffeurs tijdens enkele BOB- controles en door het verspreiden van evaluatieformulieren.