Wetteren - Wichelen - Laarne

Welkom bij de drugpreventiedienst van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen. De politiezone besteedde de opdracht 'drugpreventie en vroegbegeleiding' uit aan de hulpverlening. vzw De Kiem, een toonaangevende organisatie binnen de drughulpverlening vult deze opdracht in, de dienst kreeg als naam Drugpunt Wetteren, Laarne, Wichelen. Hier kunt u informatie vinden over onze werking, campagnes en acties. Christophe Vanhuyse is de preventiewerker en het aanspreekpunt van de dienst, Kristel Mathy ondersteunt de werking en neemt voornamelijk de vroegbegeleidingen op, Jo Thienpont is de verantwoordelijke van de dienst en verantwoordelijke van de ambulante diensten van De Kiem vzw,  www.dekiem.be .

   

 logo prov

Nieuws van Wetteren - Wichelen - Laarne

 • Tournée Minérale

  Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

  De Druglijn en Stichting tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne 'Tournée Minérale'. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2018 alcohol een maand lang af te zweren.

  Deelnemers drinken nog steeds minder alcohol

 • Tournée Minérale: Al 50.000 Belgen drinken in februari geen alcohol!

  Eind november lanceerden VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de campagne ‘Tournée Minérale’. Het concept is eenvoudig: wie meedoet, drinkt in februari 2017 een maand lang geen alcohol. De organisatoren rekenden er vooraf al op dat dit zou aanslaan: heel wat mensen deden de afgelopen jaren spontaan een alcoholvrije maand, en met Tournée Minérale werd dit voor het eerst op grote schaal georganiseerd.

 • 10 november Drugscongres: Alcohol en Nieuwe Psychoactieve Stoffen @drugscongres.be

 • DRUGSCONGRES - "Alcohol en NPS: Irrelevantie van het beleidsmatig verschil tussen legale en illegale drugs bewezen?"

 • 89% van de jongeren gebruikt geen cannabis

  Cannabis is en blijft de meest gebruikte illegale drug, ook bij jongeren. 11% van alle 12- tot 18-jarigen heeft het afgelopen jaar cannabis gerookt, zo blijkt uit de VAD-leerlingenbevraging 2014-2015. De eerste joint wordt meestal opgestoken tussen de 15 en de 16 jaar. “Het mag dan de meest gebruikte drug zijn, we mogen bij deze cijfers niet uit het oog verliezen dat de overgrote meerderheid van de jongeren het niet doet,” zegt Tom Evenepoel, coördinator van De DrugLijn. Daarom start De DrugLijn met een campagne voor jongeren.